ندای لرستان

آخرين مطالب

نوای "فلک‌الافلاک" در قلب تاریخ؛ طنین حماسه در دژ باستانی لرستان سیاسی

نوای "فلک‌الافلاک" در قلب تاریخ؛ طنین حماسه در دژ باستانی لرستان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایرنا / همزمان با گرامیداشت "روز ملی لرستان" در غروبی خاطره‌انگیز، دیوارهای کهن قلعه شکوهمند فلک‌الافلاک در خرم‌آباد برای نخستین بار میزبان اجرای زنده سمفونی‌ ماندگار کامبیز روشن روان شد و شبی به‌ یاد ماندنی را برای مردم هنردوست لرستان رقم زد.
یکم خرداد ماه سالروز عملیات حاج عمران، نماد رشادت و دلاوری مردم لرستان، بویژه جوانان این دیار در دفاع از انقلاب اسلامی و کیان ایران عزیز است.
بازار


این عملیات غرورآفرین که لرستان بیش از 300 شهید والامقام را در آن تقدیم کرد، جلوه‌ای ماندگار از فداکاری و ایمان مردم این استان در پاسداری از مرزهای میهن اسلامی به‌شمار می‌رود.
بر همین اساس، این روز به عنوان " alt="ندای لرستان" width="100%" />

قلعه فلک ‌الافلاک این نگین تاریخی لرستان در یکم خرداد ماه همزمان با "روز لرستان" شاهد رویدادی بی ‌سابقه بود و برای اولین بار قطعه سمفونیک " فلک‌الافلاک " که در سال 1377 توسط استاد " کامبیز روشن‌روان " با الهام از حماسه‌ های دوران دفاع مقدس خلق شده بود در محوطه ‌ای که نام آن را بر خود دارد، به اجرا درآمد.
این هم نشینی موسیقی و معماری فضایی سرشار از غرور و احساس را برای تماشاگران پدید آورد و گویی نت‌ ها با آجرهای باستانی قلعه نجوا و داستان رشادت‌ ها و ایستادگی‌ ها را باز می ‌گفتند.
این اجرای باشکوه حاصل تفاهم ‌نامه‌ ای میان بنیاد رودکی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و شهرداری خرم‌ آباد بود که با هدف ارج نهادن به فرهنگ غنی این سرزمین و همزمان با روز ملی لرستان برنامه ‌ریزی شد.
انتخاب این روز خاص برای اجرای سمفونی "فلک‌الافلاک" در قلب خرم ‌آباد نمادی از پیوند عمیق هنر والا با هویت و تاریخ یک ملت بود و نشان داد، چگونه موسیقی می‌ تواند رساترین زبان برای بیان افتخارات ملی باشد.
سفیران نوای ایران
اعضای ارکستر سمفونیک تهران با مهارت و احساسی ستودنی این قطعه حماسی را جان بخشیدند و هر دمیدن در ساز و هر ضربه هنرمندان این ارکستر بازتابی از شکوه و عمق این اثر بود و این اجرا نه تنها توانمندی ‌های هنرمندان ایرانی را به نمایش گذاشت، بلکه بار دیگر ثابت کرد، موسیقی کلاسیک می‌تواند با مضامین بومی و ملی در آمیزد و آثاری جاودان خلق کند.
بی شک برگزاری چنین رویدادهای فرهنگی در مکان ‌های تاریخی و باستانی علاوه بر غنای تجربه هنری برای مخاطبان به عنوان یکی از جاذبه‌ های فرهنگی و گردشگری نوین عمل می‌ کند و اجرای این سمفونی در قلعه ‌ای به همین نام نه تنها یادآور اهمیت حفظ و معرفی میراث گران ‌بهای کشور است، بلکه دریچه‌ ای نو برای جذب گردشگران فرهنگی و علاقه‌ مندان به تاریخ و هنر گشوده و به این بنای کهن حیاتی دوباره در عرصه فرهنگ معاصر بخشید و نشان داد، تلفیق هنرمندانه موسیقی، تاریخ و هویت در حافظه فرهنگی لرستان و ایران ماندگار خواهد ماند.
اثری فاخر با الهام از عظمت قلعه فلک‌الافلاک
شهردار خرم‌آباد در این آیین گفت: این اجرا با همراهی استاندار لرستان، حمایت اعضای شورای اسلامی شهر، مشارکت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با همکاری شهرداری خرم‌آباد برگزار می‌شود و منابع مالی آن نیز با توافق و تفاهم میان دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط تامین شده است.
داریوش بارانی بیرانوند افزود: هدف اصلی از برگزاری این برنامه، زنده‌کردن اثری فاخر است که با الهام از عظمت قلعه فلک‌الافلاک در دهه‌های گذشته خلق شده و شایسته است در همان فضای الهام‌بخش نیز به اجرا درآید.
وی بیان کرد: این اثر با وجود ساختار سمفونیک، برگرفته از مؤلفه‌های موسیقی محلی لرستان است و مردم استان به‌واسطه آشنایی با این موسیقی، ارتباط خوبی با آن برقرار خواهند کرد.
شهردار خرم آباد عنوان کرد: این اثر توسط استاد فرهیخته، کامبیز روشن‌روان ساخته شده اما به دلیل مشکلات جسمی و اقامت در خارج از کشور امکان حضور در این رویداد را نیافت و رهبری ارکستر را استاد حیدریان از چهره‌های برجسته موسیقی کشور بر عهده خواهند داشت.
وی با بیان اینکه این برنامه یکی از معدود اجراهای ارکستر سمفونیک در فضای باز کشور محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: برگزاری این اجرا در فضای باز قلعه فلک‌الافلاک نیازمند پیش‌بینی ملاحظات فنی خاصی بود که در نظر گرفته شده و امیدواریم این رویداد به عنوان پیوستی فرهنگی، زمینه‌ساز معرفی هرچه بهتر ظرفیت‌های شهر خرم‌آباد و گامی مؤثر در مسیر ثبت جهانی دره تاریخی این شهر باشد.
روایتی از شکوه فرهنگی لرستان
استاندار لرستان نیز گفت: اجرای ارکستر ملی در لرستان، روایتی هنرمندانه از شکوه فرهنگی این استان است که گوشه‌ای از هویت این دیار را با زبان موسیقی به تصویر می‌کشد.
سیدسعید شاهرخی افزود: لرستان یکی از قدیمی‌ترین زیستگاه‌های بشر محسوب می‌شود و شواهد باستان‌شناسی در غار کلدر از حضور انسان هوشمند در این منطقه، با قدمتی بیش از 60 هزار سال حکایت دارد و این سابقه، سندی روشن بر تمدن اصیل و تاریخی لرستان است.
وی با اشاره به نقش پررنگ هنر در معرفی ظرفیت‌های فرهنگی اضافه کرد: اجرای امشب ارکستر ملی روایتی هنرمندانه از شکوه فرهنگی لرستان است که با محوریت قلعه فلک‌الافلاک گوشه‌ای از هویت این دیار را با زبان موسیقی به تصویر می‌کشد.
استاندار لرستان با گرامیداشت یاد شهدای عملیات حاج عمران گفت: استان لرستان با تقدیم 362 شهید در این عملیات مهم دفاع مقدس، یکی از استان‌های پیشگام در عرصه ایثار و مقاومت بوده است.
شاهرخی با اشاره به روند پیشرفت ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک گفت: با تخلیه حریم قلعه فلک‌الافلاک توسط سپاه، همکاری دانشگاه لرستان و هماهنگی‌های در حال انجام برای انتقال پادگان امام حسین (ع) از سوی سپاه پاسداران مقدمات لازم برای ثبت جهانی این اثر فاخر تاریخی در حال فراهم‌شدن است.
وی جهانی‌شدن قلعه فلک‌الافلاک را نه‌ فقط افتخاری برای لرستان بلکه برای ملت بزرگ ایران برشمرد و افزود: تحقق این هدف ملی، نیازمند همدلی، پیگیری مستمر و حمایت نهادهای مسئول در سطح ملی است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1028925/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صندلی داغ کاخ سفید؛ قربانی بعدی کدام رهبر جهانی است؟

وزیر نیرو: خاموشی‌ها خانه وزیر و غیر وزیر ندارد برای همه مساوی است

نوای "فلک‌الافلاک" در قلب تاریخ؛ طنین حماسه در دژ باستانی لرستان

فرد توهین کننده به عوامل سد معبر شهرداری بروجرد بازداشت شد

نوای ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک طنین‌انداز شد

اختلاف سکه‌ای؛ مخالفت دولت با طرح کاهش سقف مهریه

ناترازی ها نباید سیاسی شود

نبرد شرق و غرب در آسمان؛ نگاهی به درگیری‌‏های هوایی هند و پاکستان

سهم کشورها از ارزش تولید جهان در سال 2025

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «خیامی»

رفع موانع سرمایه‌گذاران در کیش محور نشست مدیرعامل منطقه آزاد با معاون حقوقی رئیس‌جمهور

دستگیری قاتل فراری در کوهدشت

سقوط آزاد بورس

خط قرمز تهران در برابر فشارهای واشنگتن

گرسنگی و سکوت؛ درباره شرایط امروز غزه و واکنش «کمپ صلح» در اسرائیل

چه خبر از بندرعباس؟

دوم خرداد 76؛ روز امید و رویا

تحریم، دامن کیت‌های ‌آزمایشگاهی را گرفت

پایان قانون واردات ممنوع؟

وزیر صمت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه می‌خورد

زنگ خطر برای شبکه برق؛ مصرف برق کشور از 65 هزار مگاوات عبور کرد

شغل‌هایی با بیشترین فرار مالیاتی

پوکی استخوان خودروسازی ایران

چقدر خرما صادر می‌کنیم؟

با پیگیری‌های مستمر، حل پرونده‌های قدیمی وارد مسیر اقدام شده است

در بند توهم

مخاطرات و خاطرات سعدآباد

نماد‌های استانی سهام عدالت سرانجام تعیین تکلیف خواهند شد

سرگیجه با دلار 28500

مدیر کل بنیاد مازندران در آئین طلایه داران کنگره شهدا با حضور وزیر کشور تجلیل شد

پرواز غول چینی در آسمان

خیز دانش‌بنیان‌ها برای جهش فناوری هوش‌مصنوعی در کشور

عصیان شایعات، سکوت پرونده‌های اقتصادی

کارت چینی اعراب برای چانه‌زنی با ترامپ

رویارویی سایه‌ها در کاخ سفید

جاه‏‌طلبی ترامپ با گنبد طلایی

350 هزار نفر در انتظار آب

روی دیوار چین

هشدار فوری سازمان ملل درباره غزه: 14 هزار کودک در آستانه مرگ

ماجرای «گنبد طلایی» 175 میلیارد دلاری ترامپ

قیمت مرغ در بازار

هدف از «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات» چیست؟

ورود هشت میلیارد دلار شمش طلا به کشور طی سال گذشته

توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان

افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن

اعتراض برخی بازنشستگان به همسان‌سازی حقوق

حذف یارانه پردرآمدها شتاب گرفت

هشدار به فروشندگان سهمیه کارت سوخت؛ جریمه های چند صد میلیونی در راه است

افزودن ویتامین‌ها بهانه‌ای برای گرانی کالاهای اساسی

سهم ایران از اقتصاد دیجیتال به 10 درصد می‌رسد